Fasada i izolacija


Šta je to fasada, a šta izolacija?

Fasada jedan od ključnih elemenata kvalitetnog stanovanja. Dobija se velika energetska ušteda tokom cele godine.

Stručnjaci procenjuju da je dovoljno da objekt ima 12 cm grafitne fasade da bi objekat bio energetski i ekološki efikasan.

Reč fasada potiče od latinske reči „facies“ što znači lice. Međutim, fasada nije samo lice, ona je i odelo vašeg doma zato što čuva postojanost i izdržljivost zidova svakog objekta. Stoga je veoma važno pažljivo izabrati materijal i vrstu fasade.

Fasada ima estetsku, a izolacija zaštitnu ulogu

Sređivanje fasade je najbitniji korak za većinu ljudi koji sređuju kuću. Fasada je ono što stvara čitav utisak ne samo o kući, već i o njenim domaćinima.

Međutim, važnija od estetske funkcije upravo je ona zaštitna. Ona se ogleda u pružanju udobnosti korisnicima ali što je još važnije i pružanju sigurnosti, kao i zaštiti nosive konstrukcije od prirodnih nepogoda i temperaturnih promena. 

S kvalitetnom fasadom zimi je toplije u kući, a leti je svežije. Fasada zadržava temperaturu prostorije i uštedi i do 60% godišnje potrošnje na grejanje.

Jesen i proleće su idealna godišnja doba za postavljanje fasade na objekat.

Nudimo i uslugu postavljanja svih vrsta izolacija, kao i stručno savetovanje prilikom izbora izolacionih materijala koji su najpogodniji za vas, uzimajući u obzir Vaše potrebe i budžet. Odlučite se za termo,hidro ili zvučnu izolaciju.


fasada i izolacija

CENOVNIK usluga fasada i izolacija pogledaj OVDE

Pozovite ili pišite da se dogovorimo.

Telefon: 062 870 52 10

E-mail: dekorativo.m@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama: FACEBOOK i INSTAGRAM

Categories: